sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kalaruuat ja reseptit: Pannukuha sipulitillivoikastikkella & lohi-tahna ruisnapeilla

Blogini fanit ovat pyytäneet jo pitkään, että tekisin saamistani kaloista ruokaa ja raportoisin reseptit. En ole vielä yhtä tunnettu ruuanlaittajana mitä olen kalastajana, mutta rehellisyyden nimissä, olen huomattavasti lahjakkaampi ensiksi mainitussa. Kokkailu on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin kalastaminen. Yhdistät vain hyviä raaka-aineita ja samalla mietit mitkä maut sopivat yhteen ja tukevat toisiaan. Voilà – hyvää ruokaa!




 

Reseptit 2-3 hengelle


Pannukuha

image

Ainekset:

  • 4 nahatonta kuhafilettä (300-400g)

  • jauhoja leivitykseen

  • pippuria, suolaa, kalamaustetta

  • voita ja öljyä paistamiseen

  • Sitruuna kalan päälle puristettavaksi


Ota kuha pakkasesta tai jääkaapista lämpimään riittävän ajoissa, että voit paistaa sen huoneenlämpöisenä. Mausta fileet hyvissä ajoin ennen paistamista, jotta mausteet ehtivät imeytyä. Mausta fileet oman maun mukaan black&whitella (suolaa ja pippuria) sekä kalamausteella myllystä molemmin puolin.

Laita jauhoja laakealle lautaselle ja leivitä fileet. Pistä pannu kuumaksi, laita reilusti voita ja öljyä. Paista fileet 2-3 kerrallaan n. 2-3min per puoli – kunnes väri on kauniin ruskea ja pinta rapsakka. Älä paista liian kauaa, ettei kala kuivu. Valmis! Helppoa kun katiskakalastus! Tarjoile voi-tilli-sipulikastikkeen sekä uusien (tilli)perunoiden kera!

image

image  image

image




Voi-tilli-sipulikastike (kiitos reseptistä Koistisille!)

Ainekset:

  • 1-2 kevätsipulia (tavallinenkin käy)

  • tilliä

  • nyrkillinen voita (n. 200g)


Pilko kevätsipulit mieltymyksien mukaan silpuksi. Itse tykkään jättää vähän reilumman kokoiseksi. Laita sipulit kattilaan. Saksi sekaan maun mukaan tilliä puntista. Laita kattilaan aluksia vain snadisti voita ja kuullota sipulit ja tillit. Lisää sekaan nyrkillinen voita ja annan kiehua matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia.

image   image

 




Lohitahna ruisnapeilla

image

Kiitos reseptistä Anni! @ http://anninuunissa.blogspot.fi

Ainekset:

  • 200-300g kylmäsavustettua lohta

  • 1 limen mehu

  • 1 punasipuli tilliä

  • 1 prk crème fraîchea


Leikkaa tai revi lohi silpuksi. Hienonnan punasipuli. Purista mehut limestä. Sekoita ainekset ja leikkaa mukaan tilliä maun mukaan. Lisää maun mukaan pippuria ja suolaa. Anna maustua muutama tunti. Levitä ruisnappien päälle lusikalla juuri ennen tarjoilua – jos teet tämän liian aikaisin, ruisnapit pehmentyvät liikaa – tämä pilaa suutuntuman.




Viini image

Ninth Island Sauvignon Blanc 2013

Todella hyvä viini Australiasta, menee aivan loistavasti kalan kansa tai muuten vaan!

Vivahteikas ja ryhdikäs. Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, hennon raparperinen, yrttinen, herukanlehtinen, mineraalinen.

http://www.alko.fi/tuotteet/008136/

 

Aina teidän,
Marme




 

1 kommentti: